• Güneş Enerjisi

Güneş Enerjisi

Firmamız 2008 yılında dünyamızda ve ülkemizde potansiyel enerji üretim kaynaklarının azalması ve ekonomik büyüme ile enerji ihtiyacının sürekli artması sonucu enerji tasarrufu ve yenilenebilir enerjiler konusunda çalışmalara başlamıştır. Uzmanlık alanımız olan Güneş enerjisi sektöründe, müşterilerimize çevre dostu, sürdürülebilir ve ekonomik çözümler sunuyoruz. Anahtar teslimi Güneş Santralleri projelendirme ve kurulum hizmetleri ile müşterilerimizin enerji maliyetlerini azaltmayı ve karbon ayak izlerini küçültmeyi hedefliyoruz. Yenilenebilir enerjinin geleceğini şekillendiren projelerle, sadece enerji üretimi değil, aynı zamanda sürdürülebilir bir gelecek için katma değer yaratıyoruz. Potansiyel müşterilerimiz için anahtar teslimi çözümlerimizle birlikte, enerji ihtiyacınıza uygun özelleştirilmiş tasarım ve mühendislik hizmetleri de sunuyoruz. Yılların deneyimi ve sektördeki yenilikleri yakından takip eden uzman kadromuz ile size en uygun, en etkili ve en güvenilir enerji çözümlerini garanti ediyoruz.

Temiz ve Doğal Enerji

FOTOVOLTAİK Enerji; temiz, çevreye ve canlılara zararı olmayan, hiçbir atık içermeyen bir enerji üretim türüdür. Petrol, doğalgaz, kömür vb. fosil ve nükleer yakıtlara dayalı enerji üretim sistemlerinin çevreye verdiği zarar malumdur. Çevre dostu olmalarının yanı sıra fotovoltaik sistemler, aynı zamanda modülerdir. Yani ihtiyaca göre istenilen yere monte edilebilir. İhtiyacın artması durumunda sisteme yeni fotovoltaik modüller kolaylıkla, çok kısa sürede ilave edilebilir. Diğer enerji üretim kaynakları için bu durum söz konusu değildir.

Fotovoltaik sistemlerin işletme ve bakım maliyetleri diğer enerji üretim sistemlerine göre son derece düşük, hatta yok denecek kadar azdır. Fotovoltaik sistemler için gerekli enerji her yerde ve bedelsiz erişilebilir niteliktedir.

FOTOVOLTAİK SİSTEMLER, Enerji ihtiyacının olduğu aklımıza gelebilecek her yerde uygulama alanı bulabilmektedir. Bunların başında aydınlatma ve haberleşme sistemleri gelmektedir. Gerekli düzenekler sağlandığı takdirde AC ve DC beslenebilir yükler, aküler veya bunların üçü birden kullanılabilmektedir. Fotovoltaik sistemler sayesinde, kesintisiz ve regüle edilmiş enerji sağlanır ve bu sayede UPS, jeneratör veya regülatör ihtiyacı ortadan kalkmış olur. Fotovoltaik sistemlerin ömürleri 25 yıl ve üstüdür.

Bu alanda üç farklı sistem kurulumu yapılabilmektedir:

Off Grid: Şebekeden bağımsız sistemlerdir. Şebekenin bulunmadığı bölgelerde elektrik enerjisi ihtiyacını sağlamak için kullanılır.

On Grid: Şebekeye bağlı sistemlerdir. Solar paneller tarafından üretilen elektriğin depolamadan üretildiği yerde anlık olarak tüketildiği ve tüketim fazlasının şebekeye verildiği sistemlerdir. Bu sayede fazla enerjiden gelir elde etme olanağı sunmaktadır.

Hibrit: Hem şebeke bağlantılı hem de depolama (akü) yapılabilen sistemlerdir. Gerektiğinde şebekeden, gerektiğinde akülerden enerji ihtiyacı karşılanır ve bu sayede enerji kesintilerindeki maduriyet giderilir.

 

 

Rüzgârın veya güneş enerjisinden en az birinin olması, akülerde enerji toplanması için yeterlidir. İPEKLER ENERJİ hibrit enerji çözümleri ile üretilen enerji ihtiyacına göre seçilen akülerde depolanır. Bu tür uygulamalar için özellikle uzun ömürlü aküler seçilir. Bunun için günlük enerji ihtiyacı çok iyi belirlenmelidir. Sistemin projelendirme çalışmasında hibrit sistemi oluşturan her iki enerji kaynağının toplam yükü karşılama oranları değiştirilerek optimum değerler hesaplanmalıdır.

Mühendislik Hizmetleri

Elektrik üretiminde en önemli kriter verimliliktir. Kurulan sistem minimum 25 yıl boyunca verimli elektrik üretebilmelidir. Solar sistem tasarımında uzmanlık ve tecrübe sahibi deneyimli kadrolarımızla sunmuş olduğumuz üst düzey mühendislik hizmeti sayesinde en iyi verimi almanızı sağlıyoruz.

 

İpekler Enerji her projesinde talebiniz doğrultusunda tüm proje süreçlerinizi yönetmektedir. Bu süreç; tüm elektrik ve inşaat hesaplarının gerçekleştirilmesi, kurulacak yerle ilgi başvuru belgelerinin hazırlanması, başvuracak yatırımcı bilgilerinin tedarik ve yönetimi, TEDAŞ’a bu belgelerin istenen formatta teslim edilmesi, sonuçların takibi ve gerekli olan proje hesap revizyon taleplerinin gerçekleştirilmesi, tüm onay işlemlerinin alınması süreçlerini kapsamaktadır.

Ürün Tedariği

Seçmiş olduğumuz dayanımı yüksek, garantili ve kaliteli ürünler ile doğru çalışan bir sistem tasarlıyor ve uyguluyoruz.

Uygulama

Firmamız bünyesinde uzman mühendis, tekniker ve teknisyenlerimizle 30 yılı aşkın deneyimimiz sayesinde sorunsuz çalışan güvenilir sistemleri uyguluyor ve devreye alma testlerini gerçekleştiriyoruz.

Bakım Hizmetleri

Güneş Enerjisi santali ciddi bir yatırımdır. Bu yatırımınızın doğru bir şekilde çalışması ve size kazanç sağlayabilmesine devam edebilmesi için bakım ve onarım desteği almanız çok önemlidir.

Sistemin faydalı ömür süresi minimum 25 yıldır ve 25 yıl boyunca açık havada kalacağı, yazın aşırı sıcak ve kışın aşırı soğuktan etkilenmemesi için yıllık bakımları düzenli yapılması gerekmektedir.

  • Test ve Kontroller

  • PV Temizliği       

  • Mekanik Kontrol

  • Akım ve Gerilim Ölçümü 

  • Topraklama Ölçümü 

 

Ön Fizibilite, Bağlantı Onayı ve Tedaş Kabul İşlemleri  

Projenin tüm fizibilite, teknik onay ve kabul işlemleri tarafımızca tamamlanarak devreye alınır.

GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALİ PROJELENDİRME

·         Başvuru danışmanlığı kapsamında aşağıdaki ilgili belgelerin, formların ve izinlerin alınması,

·         Bağlantı yapılacak noktanın uygunluğunun tespit edilmesi (hattın bağlı olduğu kapasitenin kontrol edilmesi, kapasite durumuna göre süreç belirlenmesi),

·         Bağlantı yapılacak nokta için optimize edilmiş çözümlerin sunulması,

Başvuru için istenen belgeler;

1.      Bağlantı görüşü için başvuru dilekçesi

2.      İlgili tüketim tesisine ait abonelik bilgileri

3.      Bağlantı görüşü için başvuru ücretinin yatırıldığına dair dekont

4.      Üretim tesisinin kurulacağı yere ait sahiplik belgesi

5.      Üretim tesisinin yapılması planlanan yere ait harita / kroki

6.      Üretim tesisine ait elektrik tek hat şeması

7.      Lisanssız Elektrik Üretimi Bağlantı Başvuru Formu

8.      Üretim tesisine ait ÇED (Çevresel Etki Değerlendirilmesi) raporu

9.      Teknik Değerlendirme Formu

·         Projenin uygulanacağı alanın bağlı olduğu belediyeden alınacak olan GES uygundur yazısı ve konstrüksiyon statik onay idari izinlerini almak için gerekli hesap ve paftaların hazırlanıp ilgili kuruma teslim edilmesi.

·         Lisanssız Enerji Üretim Yönetmeliği, İç Tesisler Yönetmeliği ve ilgili diğer yönetmelikler çerçevesinde idari izinler, hesaplar ve paftaları içeren proje dosyasının oluşturularak TEDAŞ Genel Müdürlüğü’ne onaylatılması ve sistemin kabulü.

İpekler Enerji her projesinde talebiniz doğrultusunda tüm proje süreçlerinizi yönetmektedir. Bu süreç; tüm elektrik ve inşaat hesaplarının gerçekleştirilmesi, kurulacak yerle iligli başvuru belgelerinin hazırlanması, başvuracak yatırımcı bilgilerinin tedarik ve yönetimi, TEDAŞ’a bu belgelerin istenen formatta teslim edilmesi, sonuçların takibi ve gerekli olan proje hesap revizyon taleplerinin gerçekleştirilmesi, tüm onay işlemlerinin alınması süreçlerini kapsamaktadır.

5 ADIMDA ON GRİD YENİLENEBİLİR ENERJİ TASARLIYORUZ

·       İhtiyacınız olan AC - DC güçlerinin belirlenmesi ve bağlantı yapılacak nokta için optimize edilmiş çözümlerin ve fizibilitelerin sunulması.

·       Başvuru danışmanlığı kapsamında ilgili belgelerin temin edilmesi ve TEDAŞ/EDAŞ gibi resmi kurum izinlerinin alınması. 

·       Projenin gerekli hesap ve paftaların hazırlanıp ilgili kurumlara iletilmesi ve onaylarının alınması.

·       Yenilenebilir enerji sisteminin anahtar teslim montajını yapılması. 

·       TEDAŞ/EDAŞ kabul işlemlerinin tamamlanarak santralin devreye alınması.

 

·       Teşvik kullanmayı planlayan yatırımcılar için danışmanlık hizmeti de sunmaktayız.